Rajčatová polévka
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 22. 8. 2018
Suroviny na 4 porce:
8 rajčat
5 stroužků česneku
olivový olej
100 ml smetany na vaření
jogurt nebo zakysaná smetana
sůl, pepř, čerstvá bazalka
Postup:
Rajčata nakrojíme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Česnek nasekáme na plátky a na lžíci olivového oleje velmi krátce opečeme, přidáme listy bazalky (nešetříme) a rajčata. Společně krátce povaříme. Rozmixujeme tyčkovým mixérem. Zjemníme smetanou na vaření. Dochutíme.
Na talíři polévku dozdobíme lžičkou jogurtu či zakysané smetany a lístky bazalky.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
500 |
11 |
7 |
3 |
2,5 |