Hovězí kousky v pita chlebu
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
1 ks pita chléba (70 g)
70 g libové hovězí kýty
10 g cibule
15 g mixu listových salátů
30 g rajčat
30 g kyselé okurky
sůl, pepř, divoké koření
Suroviny na dresing:
5 g plnotučné hořčice
5 g čekankového sirupu
5 g extra panenského olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Mezitím si nachystáme dresing. V misce smícháme hořčici, čekankový sirup, olivový olej, sůl a pepř a mícháme, dokud se suroviny nespojí. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Stejně tak pokrájíme i kyselou okurku. Připravíme si pita chléb z celozrnné mouky (recept v kategorii “Pečivo”) a na pánvi ho „nasucho“ nahřejeme. Poté ho podélně nožem nakrojíme, a vytvoříme tak jakousi kapsu. Uvařené maso natrháme na kousky. Nyní začneme vše vrstvit do pita chleba – naneseme dresing, listové saláty, kousky masa, cibuli, kyselou okurku a rajčata a celé posolíme a opepříme. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1694 |
40,4 |
15,4 |
23,8 |
7,8 |