Hovězí pečeně s bramborovým dortíkem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 6. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
150 g libové hovězí kýty
20 g cibule
150 ml vývaru z masa
150 g syrových brambor + 30 g na zahuštění
5 ml slunečnicového oleje
5 g jarní cibulky
sůl, pepř
Postup:
Hovězí maso očistíme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Maso z hrnce vyjmeme. Cibuli pokrájenou na kostičky vsypeme do výpeku z masa a opečeme ji dozlatova. Zalijeme vývarem a opečené maso vložíme zpět do hrnce. Dusíme pod pokličkou za občasného podlití do změknutí masa. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a můžeme naporcovat. Omáčku zahustíme nastrouhanou bramborou a ještě asi 10 minut za stálého míchání provaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.
Oloupané nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě a poté slijeme. Rozmačkáme a smícháme s pokrájenou jarní cibulkou.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1467 |
31 |
8 |
38 |
3 |