Čerstvý tuňák s bramborovo-mrkvovým pyré a cuketou
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 9. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
130 g čerstvého tuňáka
150 g brambor
80 g mrkve
150 g cukety
5 ml oleje
sůl, pepř, citronová šťáva
Postup:
Brambory a mrkev oloupeme, pokrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Na pánvi na troše oleje opečeme filet z tuňáka, který jsme osolili, opepřili a pokapali citronovou šťávou. Přidáme na plátky pokrájenou cuketu a také opečeme z obou stran. Jakmile jsou brambory s mrkví uvařené, scedíme vodu, rozšťoucháme a můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1706 |
34 |
13 |
37 |
7 |