Losos pečený v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 17. 4. 2018
Suroviny na 1 porci:
120 g čerstvého lososa bez kůže
15 g toastového chleba
3 ml olivového oleje
150 g syrových brambor
1 stroužek česneku
čerstvé bylinky, sůl, pepř
Postup:
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit. Rozpálíme troubu na 200 °C a připravíme si krustu. Rozmixujeme toastový chléb s trochou oleje, česnekem, solí, pepřem a čerstvými bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka, pažitka). Filet lososa omyjeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky a na něj navrstvíme připravenou krustu. Vložíme do trouby a asi 20–30 minut. Servírujeme s vařeným bramborem.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1852 |
33 |
20 |
28 |
3 |