Kapr na modro
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 15. 3. 2018
Suroviny na 2 porce:
600 g kapra
150 g kořenové zeleniny
menší cibule
bobkový list, nové koření, pepř, tymián
sůl, cukr, ocet
Postup:
Nejprve si připravme silný zeleninový vývar, který ochutíme bobkovým listem, novým kořením, pepřem, tymiánem, solí a octem. Vývaru stačí malé množství, ale musí mít výraznou chuť. Filety z kapra trochu osolíme a necháme 20 minut odležet. Poté je 5-7 minut pozvolna (na nízkou teplotu) vaříme (tzv. táhneme) v připraveném vývaru. Zvlášť v rendlíku svaříme trochu octa s jednou lžičkou cukru. Filety opatrně položíme na talíř a polijeme svařeným octem a trochou vývaru. Doplníme uvařenou kořenovou zeleninou. Můžeme přidat malé množství másla. Pro diabetika je ideální přílohou k tomuto pokrmu celozrnný chléb či brambory vařené na páře.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce (150 g) |
846 |
6 |
8 |
27 |
1,5 |