Králík na česneku se špenátem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
1 králičí stehno
30 g bílé cibule
7 g másla
2 stroužky česneku
sůl
Špenát:
150 g mraženého špenátu
7 g másla
20 g cibule
1 stroužek česneku
sůl
Postup:
Omyté králičí stehno osolíme a vložíme do menšího pekáčku. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a malý kousek másla. Podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Takto pečeme přibližně 2 hodiny za občasného podlití. Asi 30 minut před koncem pečení poklici sundáme a dopékáme odkryté.
Během pečení králíka si připravíme špenát. Cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na malém kousku másla ji zpěníme. Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a dusíme, dokud se všechna voda neodpaří. Podáváme společně s králíkem.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1392 |
8 |
18 |
31 |
5 |