Předchozí článek

Králík na česneku se špenátem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

1 králičí stehno
30 g bílé cibule
7 g másla
2 stroužky česneku
sůl

Špenát:

150 g mraženého špenátu
7 g másla
20 g cibule
1 stroužek česneku
sůl

Postup:

Omyté králičí stehno osolíme a vložíme do menšího pekáčku. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a malý kousek másla. Podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Takto pečeme přibližně 2 hodiny za občasného podlití. Asi 30 minut před koncem pečení poklici sundáme a dopékáme odkryté.

Během pečení králíka si připravíme špenát. Cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na malém kousku másla ji zpěníme. Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a dusíme, dokud se všechna voda neodpaří. Podáváme společně s králíkem.


Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1392

8

18

31

5

Předchozí článek