Králík na ratatouille s quinoou
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
Ratatouille:
30 g cibule
150 g krájených loupaných rajčat
50 g červené papriky
1 čajová lžička rajského protlaku
1 stroužek česneku
5 g másla
sůl, pepř, petrželka, tymián, bobkový list
Králík + quinoa:
1 králičí stehno
25 g cibule
7 g másla
1 čajová lžička hladké mouky
70 ml suchého bílého vína
20 g quinoy
sůl, pepř
Postup:
Nejprve si připravíme ratatouille. V menším hrnci na másle opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou papriku, krájená rajčata, rajský protlak, posekanou petrželku, tymián, sůl, pepř a 1 bobkový list. Promícháme a vaříme odkryté na mírném plameni, dokud se nevyvaří většina tekutiny.
Nyní omyjeme králičí stehno a důkladně ho osušíme. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, králíka na něm ze všech stran opečeme a poté ho vyndáme na talířek. Do hrnce dáme najemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Králíka vložíme zpět do hrnce, zaprášíme ho moukou, přidáme ratatouille a podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a 1 hodinu zvolna dusíme doměkka. Asi 15 minut před koncem dušení masa si uvaříme quinou dle návodu na obalu. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
2075 |
36 |
20 |
32 |
5 |