Další článek Předchozí článek

Králík na zelenině se špaldou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

1 králičí stehno
20 g červené cibule
20 g bílé cibule
70 g cukety
70 g lilku
50 g mrkve
10 g Schwarzwaldské šunky
20 g rajčatového protlaku
5 ml slunečnicového oleje
mouka na obalení
100 ml zeleninového vývaru
20 g špaldy
1 stroužek čes​​​​​​neku
sůl, pepř, rozmarýn

Postup:

Králičí stehno omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Ze všech stran ho poprášíme moukou a opečeme v hrnci na kousku másla do lehce hnědé barvy. Poté ho z hrnce vyjmeme a uložíme stranou. Do hrnce přidáme nadrobno nasekané oba druhy cibulky, pokrájenou Schwarzwaldskou šunku a opečeme. Přidáme očištěnou a na střední kusy pokrájenou mrkev, cuketu a lilek. Opečeme, přidáme lžičku rajčatového protlaku a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs osolíme a opepříme, přidáme na plátky pokrájený česnek, snítku rozmarýnu a vložíme králíka. Přikryjeme poklicí a dusíme 1 hodinu. Mezitím asi půl hodiny povaříme den předem namočenou špaldu, scedíme ji, osolíme a smícháme s posekanou petrželkou. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1759

32

17

33

7

Další článek Předchozí článek