Králík pečený na kořenové zelenině se šťouchaným bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 13. 3. 2019
Suroviny na 1 porci:
1 králičí stehno (asi 200 g)
25 g mrkve
25 g petržele
25 g celeru
5 g másla
150 g brambor
5 ml olivového oleje
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list
Postup:
Králicí stehno vložíme do pekáčku, osolíme, přidáme několik kuliček pepře, nového koření a bobkový list. Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme a přidáme ke stehnu. Podlijeme trochou vody a přidáme malý kousek másla. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory doměkka a poté je s malým množstvím olivového oleje rozmačkáme. Servírujeme s králičím stehnem a kořenovou zeleninou.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1602 |
30 |
12 |
37 |
5 |