Další článek Předchozí článek

Králík pečený na kořenové zelenině se šťouchaným bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 13. 3. 2019


Suroviny na 1 porci:

1 králičí stehno (asi 200 g)
25 g mrkve
25 g petržele
25 g celeru
5 g másla
150 g brambor
5 ml olivového oleje
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list

Postup:

Králicí stehno vložíme do pekáčku, osolíme, přidáme několik kuliček pepře, nového koření a bobkový list.  Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme a přidáme ke stehnu. Podlijeme trochou vody a přidáme malý kousek másla. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory doměkka a poté je s malým množstvím olivového oleje rozmačkáme. Servírujeme s králičím stehnem a kořenovou zeleninou.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1602

30

12

37

5

Další článek Předchozí článek