Další článek Předchozí článek

Polníčkový salát s hořčičným semínkem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 15. 11. 2021


Suroviny na 2 porce:

125 g ledového salátu (¼ hlavičky)
70 g polníčku (asi 2 hrsti)
300 g rajčat (asi 3 ks)
40 g pórku

Zálivka:
2 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
1 lžíce olivového oleje
1lžíce hořčice
1 lžíce hořčičného semínka
voda

Postup:

Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata a pórek nakrájíme na malé kousky. Na zálivku smícháme olej s octem, hořčicí a hořčičnými semínky a naředíme asi 4 lžícemi vody. Připravený salát zalijeme zálivkou a vše zlehka promícháme.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

534

5,5

12,5

7,5

4,5

Salát je vhodný např. ke grilovanému masu s vařenými bramborami.

Chuťově se také hodí k zapečenému toastu se šunkou a sýrem.

TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.

Další článek Předchozí článek