Polníčkový salát s hořčičným semínkem
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 15. 11. 2021
Suroviny na 2 porce:
125 g ledového salátu (¼ hlavičky)
70 g polníčku (asi 2 hrsti)
300 g rajčat (asi 3 ks)
40 g pórku
Zálivka:
2 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
1 lžíce olivového oleje
1lžíce hořčice
1 lžíce hořčičného semínka
voda
Postup:
Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata a pórek nakrájíme na malé kousky. Na zálivku smícháme olej s octem, hořčicí a hořčičnými semínky a naředíme asi 4 lžícemi vody. Připravený salát zalijeme zálivkou a vše zlehka promícháme.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
534 |
5,5 |
12,5 |
7,5 |
4,5 |
Salát je vhodný např. ke grilovanému masu s vařenými bramborami.
Chuťově se také hodí k zapečenému toastu se šunkou a sýrem.
TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.