Předchozí článek

Polníčkový salát se sladkokyselou zálivkou a slunečnicovými semínky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 20. 2. 2022


Suroviny na 2 porce:

100 g polníčku (asi 2,5 hrsti)
400 g rajčat (asi 4 ks)
60 g cibule
20 g loupaných slunečnicových semínek (asi 2 lžíce)

Zálivka:
2 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
1 lžíce čekankového sirupu
voda
sůl, pepř

Postup:

Zeleninu očistíme, salát natrháme, rajčata a cibuli nakrájíme na malé kousky. Na zálivku smícháme ocet s čekankovým sirupem a asi lžící vody, osolíme a opepříme. Připravený salát zalijeme zálivkou a vše zlehka promícháme. Posypeme slunečnicovými semínky.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

592

6

13,5

6

9

Tento salát není významných zdrojem bílkovin, proto slouží jako zeleninová příloha k hlavním jídlům.

TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.

Předchozí článek