Polníčkový salát se sladkokyselou zálivkou a slunečnicovými semínky
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 20. 2. 2022
Suroviny na 2 porce:
100 g polníčku (asi 2,5 hrsti)
400 g rajčat (asi 4 ks)
60 g cibule
20 g loupaných slunečnicových semínek (asi 2 lžíce)
Zálivka:
2 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
1 lžíce čekankového sirupu
voda
sůl, pepř
Postup:
Zeleninu očistíme, salát natrháme, rajčata a cibuli nakrájíme na malé kousky. Na zálivku smícháme ocet s čekankovým sirupem a asi lžící vody, osolíme a opepříme. Připravený salát zalijeme zálivkou a vše zlehka promícháme. Posypeme slunečnicovými semínky.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
592 |
6 |
13,5 |
6 |
9 |
Tento salát není významných zdrojem bílkovin, proto slouží jako zeleninová příloha k hlavním jídlům.
TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.