Jarní bramborový salát

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 14. 5. 2018


Suroviny:

1 kg brambor
1 velká červená cibule
1 velká tlustostěnná zelená paprika
4 lžičky kaparů
svazek pažitky (cca 30 g)
svazek kudrnaté petrželky (cca 30 g)

Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžičky práškového cukru (dle chuti)

Postup:

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Přidáme kapary, pažitku a petrželku (opravdu celý svazek, nešetřit). A zalijeme zálivkou (řídíme se vlastní chutí).

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce  (200 g)

916

31,5

8

5

4

bramborový salát s majonézou (200 g)

1800

24

35

4

2