Jarní bramborový salát
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 14. 5. 2018
Suroviny:
1 kg brambor
1 velká červená cibule
1 velká tlustostěnná zelená paprika
4 lžičky kaparů
svazek pažitky (cca 30 g)
svazek kudrnaté petrželky (cca 30 g)
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžičky práškového cukru (dle chuti)
Postup:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Přidáme kapary, pažitku a petrželku (opravdu celý svazek, nešetřit). A zalijeme zálivkou (řídíme se vlastní chutí).
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce (200 g) |
916 |
31,5 |
8 |
5 |
4 |
bramborový salát s majonézou (200 g) |
1800 |
24 |
35 |
4 |
2 |