Těstovinový salát s kuřecími kousky
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 6. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
120 g kuřecích prsou
30 g syrových těstovin
20 g červené cibule
70 g rajčat
40 g červené papriky
50 g kyselé okurky
5 ml slunečnicového oleje
100 g 3% bílého jogurtu
sůl, pepř, koření na kuřecí maso, česnek
Postup:
Nejprve uvaříme těstoviny na skus, scedíme a propláchneme studenou vodou. Očištěné maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme (můžeme použít i koření na kuřecí maso) a v pánvi na troše oleje opečeme. Očištěnou zeleninu a kyselou okurku pokrájíme na kousky a smícháme s těstovinami. V misce smícháme jogurt s česnekem, solí a pepřem (dle chuti můžeme přidat také bylinky). Na talíř dáme těstoviny se zeleninou a na ně navršíme kuřecí maso. Jako dresing použijeme ochucený jogurt, který servírujeme v samostatné mističce.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
1 porce |
1631 |
34 |
10 |
37 |
2 |