Dýňové rizoto
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 27. 8. 2018
Suroviny na 4 porce:
1 kg dýně hokkaido, neloupané, zbavené semínek
1 cibule
20 g parmazánu
120 g rýže natural
400 g krůtích prsou
1 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř, ½ nastrouhaného muškátového oříšku
Postup:
Dýni pečlivě očistíme kartáčkem a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a krutí prsa nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci oleje. Rýži natural propereme a společně s dýní přidáme k masu. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit do změknutí 25-30 minut. Dochutíme muškatovým oříškem, solí a pepřem. Parmazán nastrouháme, polovinu vmícháme do teplé směsi a druhou polovinou rizoto posypeme.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1800 |
48 |
11 |
40 |
6 |