Jahodové knedlíčky
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 16. 8. 2019
Suroviny (pro 3 porce):
250 g měkkého polotučného tvarohu
100 g jemné celozrnné špaldové mouky
50 g mandlové mouky
50 g jemně mletých ovesných vloček
1 vejce
jahody
čekankový sirup
Postup:
Veškeré suroviny (s výjimkou jahod a čekankového sirupu) smícháme dohromady a vytvoříme jemné těsto. Z těsta vytvoříme úzký váleček, který rozkrájíme na malé dílky. Z nich vytvoříme malé knedlíčky. Vaříme 1 minutu, jakmile vyplavou, vytáhneme z vody.
Jahody rozmixujeme na pyré a v případě potřeby dosladíme čekankovým sirupem. Můžeme dochutit mátou a zakysanou smetanou.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
1 porce |
1703 |
42 |
16 |
22 |
7 |
tvarohové knedlíky klasický recept (200 g) |
1308 |
66 |
3 |
9 |
3 |