Květákovo-pohankové placky
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 4. 4. 2019
Suroviny na 4 porce:
55 g pohanky (200 g uvařené)
1 květák
1 vejce
hladká mouka (nejlépe špaldová či celozrnná)
sůl, pepř, česnek, majoránka, kari
Postup:
Květák uvaříme a rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Pohanku uvaříme a rozdělíme na dvě půlky. První polovinu přimícháme ke květáku v celku. Druhou polovinu rozmixujeme mixérem na kaši a také přidáme ke květáku. Přidáme vejce a koření a rukama vypracujeme těsto. Pokud těsto nebude dostatečně tvárné, můžeme ho zaprášit trochou mouky a znovu zpracovat.
Z těsta vytvoříme placky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 200 °C cca 30 minut.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce (tj. jedna květákovo-pohanková placka) |
500 |
17 |
2,5 |
6,4 |
5 |
jeden masový karbanátek (150 g) pečený v troubě |
1327 |
12 |
22 |
20 |
0 |