Luštěninovo-mrkvové karbanátky
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 14. 3. 2018
Suroviny na 8 porcí:
200 g tradiční luštěninové směsi (hrách, čočka, fazole)
150 g mrkve
1 vejce
40 g celozrnné špaldové mouky
petrželka, sůl, pepř
Postup:
Luštěniny přes noc namočíme. Uvaříme společně s bobkovým listem (protinadýmavé účinky). Luštěniny rozmačkáme nebo umeleme ve strojku na maso. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, vejce, mouku, petrželku a dochutíme solí a pepřem. Vytvoříme asi 8 karbanátků, které dáme na pečicí papír a pečeme na 200 °C asi 40 minut. Ke konci můžeme přepnout na gril.
Podáváme se zeleninovým salátem a s dipem z jogurtu, pepře a petrželky.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
8 porcí |
4082 |
160 |
10 |
58 |
13 |
1 porce (80 g) |
510 |
20 |
1,3 |
7,3 |
1,6 |
smažený vepřový karbanátek (80 g) |
1674 |
28 |
18 |
20 |
0,5 |