Zapečená paprika plněná hlívou a vejcem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 9. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
300 g žluté papriky (1 velká)
100 g hlívy ústřičné
1 vejce
25 g cibule
30 g 30% eidamu
5 ml oleje
stroužek česneku
sůl, pepř, rozmarýn, tymián, pažitka
Postup:
Papriku omyjeme, rozřízneme napůl a odstraníme semínka. Na pánvi na troše oleje osmahneme najemno pokrájenou cibulku s hlívou ústřičnou. V misce smícháme vejce s posekanými bylinkami a česnekem, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem. Do zapékací misky (nebo na plech) položíme obě půlky papriky, do kterých rozdělíme směs hlívy s cibulkou a do obou půlek nalijeme směs s vejcem. Takto vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme asi 30 minut.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1393 |
23 |
19 |
20 |
4 |