Tabbouleh
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 15. 8. 2019
Suroviny na 4 porce:
120 g bulguru
4 rajčata
40 g nati hladkolisté petrželky bez stonků
20 g lístků čerstvé máty
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
Postup:
Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme zarovnanou lžičkou soli, zakryjeme pokličkou a zvolna povaříme 5 minut. Poté necháme 15 minut odstát a dojít doměkka.
Rajčata nakrájíme nadrobno a petržel i mátu nasekáme nahrubo.
Uvařený bulgur smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou podle chuti. Poté přidáme zbytek surovin, osolíme, opepříme a necháme prolnout chutě při pokojové teplotě asi 10 minut. Podáváme podle tradice na listech salátu.
Vhodné jako příloha k masu.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
891 |
22,5 |
10 |
5 |
5,5 |