Farmářské brambory
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 17. 8. 2019
Suroviny na 4 porce:
600 g brambor
450 g zelených fazolek
1 červená cibule
100 g slaniny Marks&Spencer extra libové
Postup:
Cibulku nakrájíme na nudličky, slaninu na malé kostičky a společně opečeme na pánvi dozlatova (není třeba přidávat žádný tuk, protože slanina ho obsahuje hodně). Poté přidáme fazolky a krátce opečeme. Pokud máme fazolky mražené, je lepší je před tím krátce povařit ve vodě.
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Okořeníme. Pokud nám brambory dovolí, ponecháme jim slupku. Dáme péct do trouby na pečící papír a v průběhu pečení několikrát promícháme, aby se nepřipálily.
Nakonec brambory promícháme s fazolkami, dokořeníme, můžeme přidat i chilli. Podáváme jako přílohu např. k hovězímu steaku.
TIP! Místo slaniny můžeme použít uzené tofu. V takovém případě se stane z přílohy plnohodnotné jídlo.
Poznámka:
Slanina sice není vhodné jídlo v rámci zdravého životního stylu, ale pokud si ji dopřejeme občas a v malém množství, pak je to v pořádku.
V tomto receptu je použitá slanina z obchodu Marks&Spencer, extra libová. Ta má v porovnání s jinými slaninami (na 100 g výrobku) o 1 171 kJ méně a o 35 g tuku méně!
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
917 |
26,5 |
6 |
10,5 |
6 |