Krůtí rolka s batátovým pyré
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 13. 3. 2019
Suroviny na 1 porci:
130 g krůtích prsou
10 g sušených rajčat v oleji
30 g mozarelly
70 g brambor
70 g batátů
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř
Postup:
Ukrojíme silnější plátek krůtího prsa a nožem v něm vytvoříme kapsu, kterou naplníme sušenými rajčaty a mozarellou. Naplněnou kapsu osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi, dokud není maso propečené. Mezitím si oloupeme brambory a batáty, osolíme a společně vaříme doměkka. Po uvaření rozmixujeme a servírujeme.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1602 |
27 |
13 |
39 |
4 |