Pečené kuřecí prso s dvoubarevným dortíkem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
1 menší kuřecí prso (cca 170 g)
30 g cibule
150 g syrových brambor
80 g mrkve
2 stroužky česneku
sůl, pažitka, rozmarýn
Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací misky. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, pokrájený česnek a podlijeme trochou vody. Dáme péct zakryté do trouby vyhřáté na 170 °C na 30 minut, poté dopékáme odkryté dalších přibližně 10–15 minut. Mezitím si uvaříme oloupané brambory s celou mrkví. Jakmile jsou brambory s mrkví uvařené, scedíme vodu, mrkev dáme stranou a brambory rozšťoucháme a promícháme s nasekanou pažitkou. Servírujeme na talíř do kulaté formičky. Na brambory navrstvíme rozšťouchanou mrkev a formu odebereme z talíře. K dvoubarevnému dortíčku servírujeme upečené kuřecí prso na cibulce a česneku. Zdobíme rozmarýnem.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1436 |
33 |
3 |
43 |
6 |