Další článek Předchozí článek

Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 9. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

100 g kuřecích prsou
35 g celozrnného kuskusu
30 g rajčete
30 g cukety
25 g okurky
10 g cibule
10 g rukoly
20 g červené papriky
5 ml olivového oleje
sůl, pepř

Postup:

Na teflonové pánvi nasucho opečeme najemno pokrájenou cibulku a na nudličky pokrájené kuřecí maso, které osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu. Podlijeme trochou vody a vše podusíme pod poklicí.

Mezitím podle návodu připravíme kuskus. Rajče, okurku, papriku a rukolu pokrájíme na malé kousky a smícháme v misce. Přidáme trochu olivového oleje (kvůli lepší vstřebatelnosti vitaminů rozpustných v tucích). Poté vše smícháme dohromady a servírujeme. Díky čerstvé zelenině není pokrm příliš horký, skvěle se hodí jako lehká večeře.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1303

28

7

29

5

Další článek Předchozí článek