Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 9. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
100 g kuřecích prsou
35 g celozrnného kuskusu
30 g rajčete
30 g cukety
25 g okurky
10 g cibule
10 g rukoly
20 g červené papriky
5 ml olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
Na teflonové pánvi nasucho opečeme najemno pokrájenou cibulku a na nudličky pokrájené kuřecí maso, které osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu. Podlijeme trochou vody a vše podusíme pod poklicí.
Mezitím podle návodu připravíme kuskus. Rajče, okurku, papriku a rukolu pokrájíme na malé kousky a smícháme v misce. Přidáme trochu olivového oleje (kvůli lepší vstřebatelnosti vitaminů rozpustných v tucích). Poté vše smícháme dohromady a servírujeme. Díky čerstvé zelenině není pokrm příliš horký, skvěle se hodí jako lehká večeře.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1303 |
28 |
7 |
29 |
5 |