Kuřecí kousky s pohankovými nudlemi
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 18. 3. 2018
Suroviny na 1 porci:
50 g pšenično-pohankových nudlí Soba
100 g kuřecích prsou
40 g cukety
25 g čerstvých žampionů
30 g čerstvé mrkve
40 g rajčatového pyré
5 ml sójové omáčky
5 ml oleje
1 stroužek česneku
sůl, chilli
Postup:
V hrnci smícháme rajčatové pyré se sójovou omáčkou, trochou soli, česneku a chilli a přidáme na nudličky pokrájené kuřecí maso. Necháme 1 hodinu marinovat v chladničce. Uvaříme si nudle podle návodu a poté scedíme. Na rozehřátém oleji opečeme marinované maso a poté přidáme na jemné nudličky pokrájenou cuketu s mrkví a na plátky pokrájené žampiony. Necháme chvíli restovat, abychom zachovali svěžest a barevnost pokrmu. Nakonec ke směsi přidáme scezené nudle, vše promícháme a můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) | Sacharidy (g) | Tuky (g) | Bílkoviny (g) | Vláknina (g) | |
1 porce | 1558 | 42 | 7 | 33 | 2 |