Další článek Předchozí článek

Kuřecí závitek s bramborovo-mrkvovým dortíkem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

120 g kuřecích prsou
10 g kapusty
10 g cukety
10 g mrkve
5 g kapie
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a použijeme do 1 závitku ½ vejce)
100 ml zeleninového vývaru
100 g brambor + 50 g mrkve
10 g francouzské hořčice
sůl, pažitka

Postup:

Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek a osolíme. Na plátek položíme list kapusty, polovinu z jednoho míchaného vajíčka, cuketu a mrkev ukrojenou na hranolek a proužek kapie. Plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou zeleninového vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °CPečeme za občasného podlití po dobu cca 35 minut. Brambory a mrkev pokrájené na kostičky uvaříme v osolené vodě doměkka. Společně je rozšťoucháme s posekanou pažitkou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme dortík. Rolku překrojíme. Podáváme s hořčicí.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1222

23

6

35

4

Další článek Předchozí článek