Kuřecí závitek s bramborovo-mrkvovým dortíkem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
120 g kuřecích prsou
10 g kapusty
10 g cukety
10 g mrkve
5 g kapie
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a použijeme do 1 závitku ½ vejce)
100 ml zeleninového vývaru
100 g brambor + 50 g mrkve
10 g francouzské hořčice
sůl, pažitka
Postup:
Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek a osolíme. Na plátek položíme list kapusty, polovinu z jednoho míchaného vajíčka, cuketu a mrkev ukrojenou na hranolek a proužek kapie. Plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou zeleninového vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme za občasného podlití po dobu cca 35 minut. Brambory a mrkev pokrájené na kostičky uvaříme v osolené vodě doměkka. Společně je rozšťoucháme s posekanou pažitkou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme dortík. Rolku překrojíme. Podáváme s hořčicí.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
1 porce |
1222 |
23 |
6 |
35 |
4 |