Kuřecí stehýnko s humusem a celozrnnou tortillou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 300 g hummusu:

250 g vařené cizrny (může být i sterilovaná)
1 lžíce sezamové pasty tahini
20 ml olivového oleje extra panenského
3 stroužky česneku
citronová šťáva, sůl, pepř

Postup:

Do kuchyňského robotu vložíme scezenou cizrnu a rozmixujeme. Přidáme tahini pastu, olivový olej, prolisovaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř a necháme mixovat do hladké pasty.

Suroviny na 1 porci pokrmu:

1 kuřecí stehno bez kůže
20 g hummusu
30 g celozrnné tortilly
30 g rajčat
10 g hlávkového salátu
30 g cibule
česnek, sůl, pepř

Postup:

Kuřecí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě na 180 °C prvních 40 minut zakryté a poté odkryjeme a dopékáme ještě dalších 30 minut. Stehýnko servírujeme se zeleninou, tortillou a hummusem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1153

10

7

32

2