Kuřecí stehýnko s humusem a celozrnnou tortillou
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 6. 2018
Suroviny na 300 g hummusu:
250 g vařené cizrny (může být i sterilovaná)
1 lžíce sezamové pasty tahini
20 ml olivového oleje extra panenského
3 stroužky česneku
citronová šťáva, sůl, pepř
Postup:
Do kuchyňského robotu vložíme scezenou cizrnu a rozmixujeme. Přidáme tahini pastu, olivový olej, prolisovaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř a necháme mixovat do hladké pasty.
Suroviny na 1 porci pokrmu:
1 kuřecí stehno bez kůže
20 g hummusu
30 g celozrnné tortilly
30 g rajčat
10 g hlávkového salátu
30 g cibule
česnek, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě na 180 °C prvních 40 minut zakryté a poté odkryjeme a dopékáme ještě dalších 30 minut. Stehýnko servírujeme se zeleninou, tortillou a hummusem.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1153 |
10 |
7 |
32 |
2 |