Kuřecí kousky s pohankovými nudlemi

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 18. 3. 2018


Suroviny na 1 porci:

50 g pšenično-pohankových nudlí Soba
100 g kuřecích prsou
40 g cukety
25 g čerstvých žampionů
30 g čerstvé mrkve
40 g rajčatového pyré
5 ml sójové omáčky
5 ml oleje
1 stroužek česneku
sůl, chilli

Postup:

V hrnci smícháme rajčatové pyré se sójovou omáčkou, trochou soli, česneku a chilli a přidáme na nudličky pokrájené kuřecí maso. Necháme 1 hodinu marinovat v chladničce. Uvaříme si nudle podle návodu a poté scedíme. Na rozehřátém oleji opečeme marinované maso a poté přidáme na jemné nudličky pokrájenou cuketu s mrkví a na plátky pokrájené žampiony. Necháme chvíli restovat, abychom zachovali svěžest a barevnost pokrmu. Nakonec ke směsi přidáme scezené nudle, vše promícháme a můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ) Sacharidy (g) Tuky (g) Bílkoviny (g) Vláknina (g)
1 porce 1558 42 7 33 2