Další článek Předchozí článek

Těstovinový salát s kuřecími kousky

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 6. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

120 g kuřecích prsou
30 g syrových těstovin
20 g červené cibule
70 g rajčat
40 g červené papriky
50 g kyselé okurky
5 ml slunečnicového oleje
100 g 3% bílého jogurtu
s
ůl, pepř, koření na kuřecí maso, česnek

Postup:

Nejprve uvaříme těstoviny na skus, scedíme a propláchneme studenou vodou. Očištěné maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme (můžeme použít i koření na kuřecí maso) a v pánvi na troše oleje opečeme. Očištěnou zeleninu a kyselou okurku pokrájíme na kousky a smícháme s těstovinami. V misce smícháme jogurt s česnekem, solí a pepřem (dle chuti můžeme přidat také bylinky). Na talíř dáme těstoviny se zeleninou a na ně navršíme kuřecí maso. Jako dresing použijeme ochucený jogurt, který servírujeme v samostatné mističce.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1631

34

10

37

2

Další článek Předchozí článek