Další článek Předchozí článek

Zeleninový salát s bílkounem a kapary

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 6. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

50 g salátu little gem
70 g rajčat
20 g rukoly
30 g červené kapie
30 g kaparů
70 g Papei bílkounu
7 ml extra panenského olivového oleje
sůl, pepř, salátové koření

Postup:

Zeleninu očistíme a pokrájíme do misky. Přidáme kapary a pokrájený bílkoun. V hrníčku smícháme olivový olej, trochu vody, sůl, pepř, salátové koření (bylinky) a můžeme přidat také trochu octa. Vše důkladně promícháme a zalijeme salát.

S plátkem celozrnného chleba se hodí jako lehká večeře. Bílkoun je 100% vaječný bílek plný kvalitních bílkovin.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

621

6

7

14

3

Další článek Předchozí článek