Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a bazalkou se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátkem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 19. 3. 2018
Suroviny na 1 porci:
150 g kuřecích prsou (cca 1 menší prso)
10 g sušených rajčat v oleji
4 lístky bazalky
170 g syrových brambor
70 g ledového salátu
70 g okurky
60 g rajčat
50 g kapie
5 ml extra panenského olivového oleje
Postup:
Kuřecí prso si podélně rozkrojíme a vytvoříme tak kapsu pro naplnění. Vložíme lístky bazalky s pokrájenými sušenými rajčaty a kapsu uzavřeme, případně propíchneme párátky, aby se při pečení nerozevřela. Z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 25–30 minut. Mezitím oloupeme brambory a dáme je vařit do osolené vody. Zatímco se brambory vaří a peče se kapsa, připravíme salátek. Všechnu zeleninu očistíme, pokrájíme a v misce promícháme s trochou pepře a olivového oleje. Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme a servírujeme na talíř, kam přidáme již upečené maso.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1687 |
37 |
9 |
41 |
7 |