Kuřecí nudličky se sezamem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

150 g kuřecích prsou
20 g červné cibule
3 g sezamového semínka
3 g bramborového škrobu
5 ml slunečnicového oleje
100 g brokolice
sůl, pepř, sójová omáčka

Postup:

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme ho ze všech stran. Poté přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Když je také cibule opečená dozlatova, zakápneme troškou sójové omáčky. Poté si v hrníčku v malém množství studené vody (asi 100 ml) rozmícháme škrob. Roztok vlijeme k masu a promícháme. Hotovou masovou posypeme sezamem (pro lepší chuť můžeme sezam nasucho krátce opražit na pánvi). Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky. Připravíme si menší hrnec s malým množstvím vody a postavíme do něj napařovací vějíř. Na vějíř položíme brokolici, vodu přivedeme k varu a na vznikající páře brokolici vaříme 10 – 15 minut do změknutí. Čím kratší dobu zeleninu vaříme, tím více vitamínů a jiných zdraví prospěšných látek si zachová. Brokolici podáváme jako přílohu k masové směsi.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1200

10

9

39

4