Kuřecí prso se zeleným chřestem a jogurtovým dipem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

1 kuřecí prso (cca 150 g)
150 g zeleného chřestu
10 g parmazánu
5 ml oleje
40 g bílého 3,5% jogurtu
sůl, pepř, česnek

Postup:

Kuřecí prso opečeme na pánvi na troše oleje. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a povaříme v mírně osolené vodě. Zelený chřest se oproti bílému nemusí loupat. Připravíme si jogurtový dip – smícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Servírujeme kuřecí prso, vařený chřest posypaný parmazánem a k tomu jogurtový dip.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1303

5

12

44

3