Marinovaný kuřecí steak s hranolky
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 1. 3. 2020
Suroviny na 1 porci:
150 g kuřecích prsou
10 g plnotučné hořčice
10 g slunečnicového oleje
150 g brambor
sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Postup:
Nejprve oloupeme brambory a pokrájíme je na hranolky. Hranolky umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do trouby na 200 °C na asi 40 minut. Kdo má fritézu Tefal ActiFry, může ji použít namísto trouby. Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek. Připravíme si marinádu z oleje, hořčice, soli, pepře a čerstvých bylinek. Kuřecí maso marinádou potřeme a opečeme na pánvi z obou stran. Podáváme s pečenými hranolky.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1589 |
25 |
13 |
38 |
2 |